Hilda, Henk en Lisanne Haaksema

Op zorgboerderij de Klinkenberg bieden Hilda Haaksema, Lisanne van Roekel-Haaksema en nog een aantal vrijwilligers zorg op een kleinschalige zorgboerderij.

Hilda is op een boerderij opgegroeid en het zorgen voor mens en dier zat er al vroeg in. Na de MAVO is Hilda al meer dan 26 jaar in de zorg werkzaam geweest. Getrouwd met Henk Haaksema en ze hebben 4 kinderen waarvan de jongste Lisanne is. Lisanne is gediplomeerd Pedagogisch werker. Hilda en Lisanne runnen dan ook samen de werkzaamheden en begeleiden op de zorgboerderij. Henk is ondersteunend aanwezig op de zorgboerderij.

We hebben ruimschoots ervaring in het verleden met pleegzorg en andere opvang in ons gezin. Wij hebben ervaring met kinderen/volwassenen met gedragsproblemen en lichte verstandelijke beperking. Juist in deze beperking liggen zoveel mogelijkheden, die wij juist samen met hun willen bevorderen en doen ontplooien. Daarom volgen wij geregeld bijscholingen,workshops en cursussen.

Deze kleinschalige zorg wordt aangeboden in de vorm van dagbesteding, logeerweekend en vakantiemidweek. Natuurlijk houden we met z’n allen ook van een gezellige sfeer, samen genieten van het buitenleven met op zijn tijd een barbecue en gezellig buiten zitten bij een vuurtje. We geven de cliënt structuur mee in het doen van de activiteiten afgewisseld met een stuk ontspanning. Daarnaast werken wij vanuit een christelijke basis. Dit komt mede tot uiting tot het helpen en het respecteren van elkaar.